Green Key Goud

Comfortabel erop uit, met oog voor de toekomst: met Green Key kan het

Het betekent niet alleen een fijne sfeer, vriendelijk personeel en een mooie omgeving, maar het betekent ook dat u kiest voor duurzaamheid. Wij vinden namelijk dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal. Daarom hebben wij een Green Key certificaat.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerismesector. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op onze omgeving zo laag mogelijk te houden. Daarmee gaan we een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een onderneming  heeft ingevoerd, hoe hoger het duurzaamheids-niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij sinds november 2023 in het bezit zijn van de gouden Green Key. Elke 2 jaar worden wij opnieuw gekeurd op dit certificaat.

Green Key in de praktijk
We hebben een goede balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Dit betekent dat u, zonder in te leveren op kwaliteit, kunt genieten. Zo werken wij samen met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart voornamelijk producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk!

Maar er is meer: van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tot energiezuinige apparaten en van sfeervolle LED-verlichting tot oplaadpunten voor elektrische fietsen. Zelfs de bandblussers zijn gevuld met ECO-foam en hebben een milieukenmerk. Ook proberen wij zo circulair mogelijk te ondernemen. Zo worden er op door ons ingezameld koffiedik oesterzwambitterballen gekweekt!

Zie je een groene sleutel, dan ben je verzekerd dat je een positief verschil zal maken op jouw omgeving, zonder in te leveren op comfort.

Over Green Key
Elk jaar verblijven in Nederland miljoenen vakantiegangers en zakenreizigers in recreatieve accommodaties en restaurants. Zij kunnen ervoor kiezen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en hun impact op het milieu te verlagen door te kiezen voor een accommodatie met het Green Key keurmerk. 700 bedrijven in Nederland hebben inmiddels Green Key verkregen. Van bungalowparken tot hotels tot evenementenlocaties. Er zijn meer dan 3700 Green Key locaties in 67 landen wereldwijd. Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education (FEE). Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor én bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Wilt u meer weten over Green Key? Meer informatie is te vinden op www.greenkey.nl.